home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton

Steun Happy!

Ik onderneem deze reis in het kader van het programma: Edukans World Teacher. Met een team van docenten en schoolleiders gaan we in Ghana een bijdrage leveren aan de kwaliteit van onderwijs. Samen met docenten en schoolleiders uit dat land gaan we naar verbeteringen toewerken door middel van samen lesgeven, workshops en coaching. Hierdoor leren we van de verschillen tussen het onderwijs in ontwikkelingslanden en het onderwijs in Nederland. Ik denk dat deze reis een geweldige, waardevolle ervaring wordt. En dat die ervaringen bruikbaar zullen zijn in mijn werk aan de Hogeschool.

In Ghana zijn naar school gaan en de kwaliteit van onderwijs niet vanzelfsprekend. Sommige kinderen gaan alleen op maandag, woensdag en vrijdag naar school omdat hun broertje de andere dagen het schooluniform draagt. In de klassen zitten soms wel 50 of 60 kinderen. De leraren missen vaak didactische kennis en vaardigheden.

Ik geloof erin dat onderwijs de basis is voor een betere toekomst. Met Edukans World Teacher kunnen wij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs.

Aan dit programma zit een kostenplaatje. Alle kosten van mijn eigen reis betaal ik zelf. Ik heb daarnaast toegezegd om minstens €1000,- bij elkaar te krijgen voor de lokale organisatie in Ghana: voor Happy! Dit om te zorgen dat er na de uitwisselingsreis van twee weken ook structureel aandacht blijft voor de verbeteringen. Dat gaat me zeker niet in mijn eentje lukken!

Mijn vraag is dan ook of jij iets kan bijdragen. Alle kleine beetjes helpen, maar een groter bedrag mag natuurlijk ook!